Home

Membawang rencah hidupku yang tragis

My Latest Posts

• • •

  • Agamawan Dan Hak Pekerja?
    Semasa melayari laman media sosial Facebook suatu ketika dahulu, aku terbaca satu posting yang sangat mengganggu kepala otak aku. Posting itu merupakan satu posting motivasi Islamik, yang mengungkapkan kata-kata sebegini,…More
  • Semua orang membenciku!
    TRIGGER WARNING : ABANDONMENT ISSUE Pernah tak kau merasakan yang semua orang membenci kau? Di dalam kepala kau menjadi keliru memikirkan kenapa semua orang menjauhkan diri dari kau sedang kau…More
  • Aku Nampak Aku dalam Gelap
    TRIGGER WARNING !!!!! SUICIDE THOUGHTS Sewaktu aku membelek-belek nota lama yang aku simpan secara digital di dalam telefon pintar aku, aku dipertemukan dengan gambaran gelap yang aku lalui beberapa bulan…More
  • Soalan Taboo untuk Parents
    Pernah tak kita terfikir sebagai seorang parent kita meletakkan expectations yang terlalu tinggi pada anak-anak kita. Kita nak dia berjaya dalam pelajaran, berkahwin dengan pasangan yang baik, bekerjaya dalam bidang…More
  • Emo : antara muzik dan sakit
    Jangan tak percaya yang aku pernah bermain muzik di dalam satu kugiran underground suatu ketika dahulu. Aku mengambil posisi sebagai seorang bassist. Sebenarnya ni projek jiran aku yang bercita-cita nak…More
  • Petanda kematian
    Suatu ketika selepas peristiwa aku keluar dari jamaah tabligh dan memulakan karier di tempat baru, ada time aku jadi obses dengan tanda-tanda kematian. Memang la aku takut mati masa tu.…More
  • OCD : Macam mana aku boleh dapat?
    Sekitar tahun 2005 atau 2006, aku bekerja di sebuah kilang di Bukit Tengah, Pulau Pinang. Masa tu aku baru tamat pengajian di Politeknik Seberang Prai. Pada masa itu juga aku…More
  • Pengenalan
    Hi, terima kasih kerana sudi bersinggah. Aku tak tahu macam mana nak mula tapi matlamat aku berkenaan blog ni adalah untuk meluahkan segala yang aku lalui di dalam hidup aku…More

• • •